Kvina Vannføringstabell justert

I forbindelse med anleggsarbeidet som pågår med Rafossen Kraftverk i Kvina, er det gjort endringer i elvas tverrprofil som gjør at både Vannføringstabellen Powafa bruker på Stegemoen og Vannføringstabellen Sira-Kvina bruker på Lyding (Den de kaller Stegemoen) er feil. Dette ga store utslag når det ble mye vann i Kvina på flommen med flomtopp 6. juli 2020. Powafa justerte derfor sin vannføringstabell den 6. juli 2020 for Stegemoen basert på at flomtopp ved Kalkdoserer i bunnen av Sindlansstien ble målt til ca. 170m3. Powafa har lagt til grunn at det på flomtoppen kom inn ca. 10m3 mellom Kalkdoserer og Stegemoen. Sira-Kvina har også justert det de presenterer av vannføringsdata på sin nettside i etterkant.

Powafa sin vannføringskurve etter justering 6. juli 2020
Sira-Kvina sin vannføringskurve etter justering 6. juli 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *