Se når floa er på topp i Kvinas munning

Nå nærmer det seg ny laksesesong i Kvina, og i den forbindelse vil jeg gi litt info om Powafa sine sensorer og hva som er nytt i år.

Sensoren i Kvina ble i vinter flyttet fra Stegemoen til Storekvina på grunn av byggingen av Rafoss Kraftverk som har gjort Stegemoen uegnet som målepunkt. Sensoren på Storekvina vil være i normal drift igjen før sesongen starter, men det er ikke lengre temperaturmåling der. Omregningstabell fra mm vannstand til m3 vannføring er under utarbeiding siden denne må lages på ny nå som sensor er flyttet. Sensoren kan derfor i en periode frem til tabell er komplett vise feil m3 når vannføring kommer utenfor innmålte verdier. Vannstand vil være riktig. Sensor måler og sender ut måledata i sanntid hvert 5. minutt. 

Perioden med lave introduksjonspriser der kommunen og elveierlaget bidro med finansiering er nå over. Prislisten er derfor justert fra i år og pakkeløsningene er også justert. Dere som allerede har betalt før denne e-posten ble sendt ut blir ikke berørt av prisøkningen. For mer info se: https://www.powafa.no/powafa-abonnement/

Nytt fra 2022 er vannstandsmåling ved Rob i brakkvannssona i Kvina. Nå kan du se når floa er på topp. Målestasjonen på Rob måler vannstand og salinitet. Vannstand på Rob inngår nå i Kvina-pakken. Salinitetsdata er tilgjengelig på forespørsel (Se tilgang 1 måling i prislista). https://www.powafa.no/powafa-abonnement/

Link til Powafa sensordata dashboard: https://powafa.azurewebsites.net/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *