Rask mobilisering

I forbindelse med ekstremværet «Frank» i Januar 2021, testet Powafa ut sine nye innovative portable sensorer for rask mobilisering ved akutte behov. 3 sensorer ble kvelden før ekstremværet «Frank» slo til med storm og mye regn, raskt plassert i felt på 3 ulike lokasjoner i bekker i Kvinesdal Kommune. Powafa har utviklet denne type sensorer med tanke på bruk for å styrke overvåking i elver og bekker ved akutte behov for ekstra overvåking i forbindelse med varslede ekstreme nedbørssituasjoner. De er veldig enkle å plassere i felt og består av en sensor som legges ut i vannet med en kabel til en kommunikasjonsboks som festes med strips til for eksempel et tre. På 5 minutt er overvåking av vannstand etablert.

One Comment

  1. Jørgen

    Perfekt verktøy for å styrke beredskap ved at ansvarlige myndigheter får bedre innsikt i hva som faktisk skjer i en flomsituasjon. Veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *